Vrijdag 15 februari 18.30 uur Leemhof Gendt

‘Boef in de wijk’ is een innovatief en interactief spel, waarbij we met elkaar met andere ogen naar onze eigen woon- en werkomgeving kijken en informatie delen over verdachte situaties, voertuigen of mensen.

Social media

Tijdens de spelavond is er een ‘boef’ actief aanwezig in de wijk. Deelnemers worden via social media geïnformeerd en krijgen aanwijzingen over zijn of haar verblijfplaats. Aan de hand van deze aanwijzingen kunnen zij actief op zoek naar de boef. Winnaar is degene die de boef heeft gevonden én de beste informatie aan de politie doorgeeft over verdachte situaties en/of voertuigen en/of mensen.

Waarom ‘Boef in de wijk’?

Uit gesprekken met mensen komt regelmatig naar voren dat mensen het lastig vinden om een verdachte situatie te melden. Ook horen we terug dat mensen niet precies weten wat nou een verdachte situatie is, dus wanneer ze de politie wel en niet kunnen bellen en op welk telefoonnummer. Het spel ‘Boef in de wijk’ laat mensen op een leuke manier ‘kennis maken’ met verdachte situaties. En maakt duidelijk hoe belangrijk het is om goed te kijken en te luisteren. Tot slot kunnen mensen in een spelsituatie oefenen met het doorgeven van relevante informatie over de verdachte situatie of persoon.

Meedoen?

Wilt u meedoen? U kunt zich opgeven bij Wijkagent Jannieta Slurink. We verzamelen rond 18.30 uur bij de “Leemhof” te Gendt, Dorpstraat 1. Het spel begint om 19.00 uur en we eindigen om 21.00 uur. U kunt uw wijkagent bereiken via: * via 0900-8844 (24 uur per dag / 7 dagen per week bereikbaar) * via www.politie.nl/mijn-buurt (als u uw postcode intoetst, vindt u uw wijkagent en kunt u een contactformulier invullen.

email: jannieta.slurink@politie.nl